پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۴۰۷۴۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۷
وقتی اختلاف قیمت تولید نان در سال ۹۳ با امسال را باید نانوا با این وضعیت معیشتی تحمل می‌کند، باید دولت برای جبران این تفاوت قیمت وارد میدان شده و به جای افزایش قیمت نان، "چانه‌زنی" برای پرداخت یارانه از جیب خود را آغاز کند.

شعارسال: گندم، آرد و نان اقلام استراتژیک یک کشور محسوب می‌شود چراکه استقلال کشورها بر اساس میزان خودکفایی در تولید و مصرف گندم، به عنوان یک محصول استراتژیک ارزیابی می‌شود.

در ایران هم خرید تضمینی گندم از کشاورزان تا چرخه توزیع و تولید نان به عنوان فرآیندی با اهمیت از نظر غذایی، سیاسی و امنیتی و... محسوب می‌شود.

از سوی دیگر، به دلیل اهمیت نان در سبد کالای خانوار، بخش مهمی از نرخ تورم بر اساس قیمت نان محاسبه می‌شود، لذا دولت‌ها تمایلی به تغییر نرخ فروش نان ندارند و قیمت آن را به صورت دستوری پایین نگه می‌دارند.

آخرین تغییر قیمت نان در کشور، در سال 93 اتفاق افتاد که از آن سال تاکنون، قیمت بسیاری از ملزومات تولید نان، به ویژه اجاره مکان نانوایی، قیمت آب، برق و گاز، افزایش حق بیمه، حقوق کارگر و... افزایش یافته، اما مابه‌التفاوت این افزایش قیمت در این سال‌ها از جیب نانوا پرداخت شده است.

چنانچه با نانوایان، آن‌ها بر این نکته تاکید داشتند که ما خواهان افزایش قیمت نان از جیب مردم نیستیم بلکه باید دولت فشار مالی را از دوش نانوایان برداشته و بر دوش خود سوار کند، لذا خواهان ارائه یارانه و سوبسیت نان برای جبران تفارت قیمت از سال 93 تاکنون هستند.

کریم، از نانوایان محله «چوستدوزان» تبریز از افزایش نزدیک به 30 درصدی اجاره بهای مغازه خود می‌گوید و می‌افزاید: در سال 93 که آخرین تعیین نرخ نان بود، تا امسال حدود 30 درصد به اجاره بها افزوده شده و در چنین محله‌ای، اکنون بیش از 1 میلیون تومان اجاره می‌دهم.

وی که به دلیل مقرون به صرفه نبودن کارش، از کارگر کمکی استفاده نکرده و همراه با پسرش در این نانوایی کار می‌کند، ادامه می‌دهد: افزایش قیمت حامل‌های انرژی، آب، برق، گاز و... باعث شده تا نانوایی، کمتر صرفه اقتصادی داشته باشد و به نوعی این تفاوت قیمت را از جیب خود پرداخت کنیم

احد، دیگر نانوایی که در محله «گلکار» به نانوایی مشغول است، افزایش قیمت نان در این برهه را غیر منطقی می‌داند و می‌گوید: با تورم شدیدی که در ماه‌های اخیر رخ داد، انصاف نیست که سفره مردم از این هم کوچکتر شود ولی دولت باید جور این موضوع را بر عهده گرفته و مابه‌التفاوت افزایش قیمت نان در سال‌های اخیر را با ارائه سوبسیت جبران کند.

وی با نشان دادن قبض‌های گاز با مبلغ 950 هزار و برق با مبلغ 350 هزار، تفاوت قیمت امسال با سال 93 را یادآور شد و گفت: سوبسیت در حامل‌های انرژی و قبوض خدماتی، حق بیمه کارگر نانوایی و... می‌تواند در مقطع کنونی مرهمی بر دردهای اقتصادی نانوایان باشد.

لطفی از نانوایان خیابان «ورزش» هم افزایش شدید اجاره بها را یادآور می‌شود و می‌افزاید: به زودی قرار است به دلیل افزایش اجاره بها موقتاً کار را تا پیدا کردن مکان مناسب تعطیل کنم ولی در مجموع برای ادامه کار با این شرایط نانوایی با تردید جدی مواجه هستم.

وی که نزدیک به 100 میلیون برای راه اندازی نانوایی خود هزینه کرده است می‌گوید: تمامی این هزینه‌ها با عدم بازگشت سرمایه به هدر رفته است.

در ادامه به سراغ عباس وند، مدیرعامل اتحادیه نانوایان رفتیم که وی هم همراه با سایر نانوایان، دغدغه مشکلات اقتصادی و معیشتی نانوایان را مطرح کرد و گفت: از سال 93 که قیمت نان ثابت مانده، با افزایش قیمت مواد اولیه و... این نانوایان بودند که از جیب خود اختلاف قیمت را جبران می‌کردند.

وی راه حل مشکلات اقتصادی نانوایان را افزایش قیمت نان ندانست و اضافه کرد: در این مقطع، ارائه یارانه تولید به نانوا، می‌تواند بخشی از مشکل را به عنوان مسکّن حل کند. یارانه‌ای که قبلاً ارائه می‌شد، یارانه نان و آرد بود ولی این یارانه باید به سمت نانوا هم سوق داده شود.




شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم ، تاریخ انتشار: 21 تیر 1397 ، کد خبر: 1773852 ، www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Greece
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
0
0
بیچاره نانوایان زحمت کش اکه هم گرما تابستون و تحمل میکنن هم روزه داری پای تنور به این گرمی دیگه نباید انقدر اذیت کرد اصلا تغییر محسوسی تو قیمت نان تو این چند ساله نداشتیم
ا.ف۷۵
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین